Som juniorspejder bliver man mere selvstændig og patruljearbejdet begynder at fylde mere. Juniorerne er inddelt i patruljer af 5-6 spejdere for et halvt år ad gangen og de fleste aktiviteter på møderne udføres i patruljen. Programmet tager ofte udgangspunkt i forløb, så man kan gøre sig fortjent til en masse mærker til uniformen.
Som juniorspejder lærer man en række færdigheder, f.eks. at hugge med økse, at tænde (og passe) et bål, at lave mad på trangia, at slå et telt op og at lægge det ned igen mv. Desuden introduceres juniorerne til forløbstanken, hvor de planlægger og afholder både lege, lejrbålsunderholdning, aktiviteter og præsentationer.
I løbet af året tager vi på mindst 4 ture.
To af turene går fast til gruppens hytte, Kattehale, i Nordsjælland, hvor vi ofte træner nogle af de basale spejderfærdigheder som kniv, sav, økse, bål og pionering eller benytter os af den omkringliggende skov til sjove aktiviteter.
I foråret ligger SuperDivi, som er divisionsturneringen for alle spejderne i Absalon Division (København og Frederiksberg). Her er juniorerne inddelt i patruljer, som skal lave deres egen lejrplads og dyste mod de andre patruljer i en bred vifte af dicipliner bl.a. lejretablering, madlavning, post-løb, tovtrækning og samarbejde!
I somemrferien tager vi på 1 uges sommerlejr (søndag-lørdag). Destinationen skifter fra år til år, men det er højdepunktet for rigtig mange spejdere!
Som juniorspejder lærer man at tage ansvar for sig selv og hensyn til hinanden. Juniorspejderne bliver i højere grad bevidste om hvad de selv er gode til samt bedre til at se andres styrker, for derved at styrke patruljesamarbejdet.
Det forventes at juniorspejderen:
- Deltager aktivt til møderne
- Melder afbud hvis de ikke kommer til et møde.
- Pakker sin rygsæk til lejre (efter en pakkeliste)
Som juniorspejder er det muligt at deltage på Det Danske Spejderkorps' lederkurser (PUF og PLan). Kurserne er integreret i spejderlejre af 4 (PUF) eller 6 (Plan) dages varighed, hvor man møder en masse jævnaldrende spejdere fra hele Danmark og ved hjælp af en fantasiramme introduceres til ledelses- og evalueringsprincipper.
Fra 5. klasse er det muligt at tage på disse kurser hvert år, hvor der bygges ovenpå på de tidligere færdigheder, således at spejderen der går i 9./10. klasse og har deltaget i 5 PUF/PLan kurser er fortrolig med at lede jævnaldrende, kan evaluere og komme med konstruktiv kritik, har fået indsigt i egne værdier og har prøvet at planlægge og udføre et forløb for andre.
Juniorspejdere, der går i 5. klasse har mulighed for at tage på PUF-kursus i Pinsen.
Juniorspejdere, der går i 6. klasse har mulighed for at tage på PLan-kursus i efterårsferien.